نان بستنی
نان بستنی از مخلوط آب، آرد، نمک، مقدار کمی روغن و... تهیه میشود. ارزش غذایی آن به مقدار کم به نسبت مواد تشکیلدهنده از نظر نشاسته و املاح شبیه ارزش غذایی نان است. از ترکیب این مواد، خمیری بسیار شل در مقایسه با خمیر نان به دست میآید. این خمیر داخل قالبهای مستطیل شکل خیلی داغی که عمقشان بسیار کم است و به اشکال متفاوت لوزی، چهارخانه، خطوط مورب و... هستند، ریخته میشود. در اثر حرارت قالب، خمیر خود را میگیرد و میپزد و در نهایت نانهایی نازک و ترد و شکننده تهیه میشود. نان بستنی قیفی هم به این روش تهیه میشود فقط قالبها به شکل قیف هستند. برای اینکه نانهای بستنی، حالتی براق و درخشنده داشته باشند، به آنها مادهای به نام اکسید تیتانیوم میافزایند. این ماده انواع مختلفی دارد و به دو نوع «غذایی» و «صنعتی» در بازار موجود است. در نوع غذایی، ماده اکسید تیتانیوم کیفیت و درجه خلوص بالایی دارد و مواد سمی و فلزات در آن موجود نیست، اما نکته مهم این است که باید بر اساس استاندارد و حد قابل مشخص و مجاز، از این ماده استفاده شود.
از آنجا که برخی از نانهای بستنی داخل کارگاهها تهیه و توزیع میشوند، ممکن است از نوع صنعتی این ماده که کیفیت خوبی ندارد یا بیش از مقدار مشخص شده، استفاده شود. از سوی دیگر چون اکسید تیتانیوم فرآوردهای وارداتی است، امکان واردات آن از کشورهای غیرقابل اطمینان وجود دارد.